فردای خوب

تنها کلمه ای که خداوند بر جبین هر مردی نوشته، امید است. «هوگو»

فردای خوب

تنها کلمه ای که خداوند بر جبین هر مردی نوشته، امید است. «هوگو»

عشق الهی هم اکنون مرا شفا می بخشد. «کاترین پاندر»

 

تنها زیبایی واقعی، در طبیعت است. «ژان ژاک روسو»

 

 

چیزی به نام شکست وجود ندارد، آن چه هست نوعی

 

نتیجه است. «آنتونی رابینز»

 

 

معمولا از شکست ها بیشتر می آموزیم تا از موفقیت ها.

 «اسکات»

 

تیتر اول روزنامه‌های صبح مورخ 7/9/86

 

 

 

 

 

 

 

کیهان: همزمان با آغاز نشست صلح پاییزی؛ خشم جهان اسلام علیه کنفرانس آناپولیس

اعتمادملی: به دنبال عدم پیشنهاد دولت؛ بودجه احزاب حذف شد

ایران: به دنبال اعلام نظر بازپرس درباره پرونده حسین موسویان، دانشجویان، فعالان سیاسی و سخنگوی دولت مطرح کردند؛ درخواست محاکمه علنی

اعتماد: گزارش اعتماد از بازتاب‌های صدور یک حکم؛ رد اتهام جاسوسی هسته‌ای

 رسالت:  حماس: تصمیمات آناپولیس الزام‌آور نیست

آفتاب یزد: نایب رئیس اول مجلس: به فرافکنی‌های دولت انتقاد دارم

جمهوری اسلامی: رهبر معظم انقلاب در دیدار رئیس‌جمهور سریلانکا؛ اجلاس آناپولیس پایمال کردن حقوق مردم فلسطین است

همبستگی: شجاع‌پوریان با انتقاد شدیداللحن از عملکرد مجلس و دولت: مجلس توان دفاع از حقوق ملت را ندارد

تهران امروز: قوه قضاییه در خصوص اتهام جاسوسی: موسویان بی‌گناه است

همشهری: در نامه‌ای به رئیس‌جمهوری عنوان شد؛ انتقاد وزیر کار از سیاست‌های اقتصادی دولت

دنیای اقتصاد: «معامله بزرگ» امروز تکرار می‌شود؛ طلسم‌شکنی به جای رکوردشکنی

سرمایه: در نامه‌ای به رئیس‌جمهوری مطرح شد؛ نگرانی وزیر کار از واردات بی‌رویه کالا

جام‌جم: افزایش تخلفات رانندگی زنان

مردم‌سالاری: خاویر سولانا توصیه کرد: استفاده از فرصت‌های گزارش البرادعی

حزب‌ا...: دولت سارکوزی افول می‌کند؛ درگیری مسلحانه مردم و پلیس در فرانسه

سیاست‌روز: در راستای رفع شائبه‌ها و تنویر افکار عمومی، سخنگوی دولت خواستار شد؛ دادگاه موسویان علنی برگزار شود

قدس: جلیلی با ایده‌های جدید به لندن می‌رود

خراسان: آناپولیس بدون دستور کار و بدون نتیجه

جوان: وزیر دفاع خبر داد؛ ساخت موشک عاشورا با برد دو هزار کیلومتر

ابتکار: پایان هفت ماه جنجال بر سر یک پرونده جاسوسی؛ موسویان بی‌گناه اعلام شد

صدای عدالت: پایان اتهام 7 ماهه؛ موسویان تبرئه شد

کاروکارگر: در میزگرد بررسی پیشنهاد تغییر قانون کار عنوان شد؛ کارگران توان چانه‌زنی را از دست می‌دهند

حمایت: مقام معظم رهبری در دیدار با رئیس‌جمهوری سریلانکا: آناپولیس اقدامی برای پایمال کردن حقوق مردم فلسطین است

توسعه: قوه قضاییه: موسویان بی‌گناه است

فرهنگ‌آشتی: همزمان با درخواست سخنگوی دولت برای برگزاری دادگاه علنی؛ موسویان از اتهام جاسوسی تبرئه شد

ابرار: یک نماینده: عدم اعلام نرخ آزاد بنزین موجب افزایش قیمت‌ها شده است

کیهان

 

1) خشم جهان اسلام علیه کنفرانس آناپولیس

2) رأی مجلس به دائمی کردن تبصره‌های لایحه بودجه

3) موسویان از اتهام جاسوسی تبرئه شد

4) رهبر انقلاب: انسان‌های آزاده دنیا از مردم فلسطین حمایت می‌کنند

5) دکتر الهام: سران گروه‌های فلسطینی به تهران می‌آیند

* این روزنامه اصولگرا در صفحه نخست خود با چاپ تصاویری از تظاهرات اعتراض‌آمیز علیه برگزاری نشست صلح پاییزی، بار دیگر بر شکست آن تأکید کرد. به نوشته کیهان مردم اندونزی، ‌فلسطین، لبنان و اردن در حالی اقدام به تجمع اعتراض‌آمیز کردند که تحلیلگران غربی، بوش و اولمرت را بازنده اصلی آناپولیس و ایران را برنده آن عنوان کردند.

* کیهان در حالی خبر تبرئه موسویان از اتهام جاسوسی را در صفحه نخست خود آورد که در صفحه میانی خود گزارش مفصلی از تجمع دانشجویان را در مقابل ساختمان اصلی قوه قضائیه منعکس کرده است. به نوشته این روزنامه، اعضای بسیج دانشجویی و دانشجویان از دانشگاه‌های امام صادق (ع)، علم و صنعت و تهران از برگزارکنندگان این مراسم بودند.

* سرمقاله: «نیاز امروز پاکستان»، ناصر بهرامی راد / ص 2

نگارنده با اشاره به بازگشت بی‌دردسر نوازشریف حتی آسانتر از بی‌نظیر بوتو آن را نشان از تصمیم جدی آمریکا برای تغییر اوضاع سیاسی پاکستان دانسته و نوشته: با این که آمریکا موافقت چندانی با نواز شریف ندارد، اما برای واداشتن مشرف به اصلاحات آمریکایی،‌ حضور وی ضروری به نظر می‌رسد. وی در نهایت نیاز مبرم مردم مسلمان پاکستان را یک هوای تازه با رویکردی تازه به دور از دخالت غربی‌ها توصیف کرده است.

* یادداشت: «کجا؟! عزا در خانه توست!»، حسین شریعتمداری / ص 2

به نوشته مدیرمسئول کیهان، مقامات کشورهای سازشکار عربی در حالی به آناپولیس رفتند تا اسرائیل را به خاطرمصیبت‌های وارده دلداری بدهند، که خود در پایتخت‌های خود با مخالفت‌های جدی برای شرکت در این اجلاس روبه‌رو شده‌اند. وی افزوده سران عرب بهتر است به جای شرکت در مراسم عزای اسرائیل در آناپولیس، به کشورهای خود بازگردند، چرا که به زودی باید در مراسم از دست رفتن حاکمیت‌های استبدادی خود به عزا بنشینند!

* یادداشت: «رویکرد جدید به بسیج در استراتژی دفاعی ایران»، مهدی محمدی / ص 14

تحولات رخ داده در مدیریت نیروی مقاومت بسیج، آن هم پس از روی کار آمدن سرلشکر جعفری، مورد توجه نگارنده قرار گرفته و نوشته اگر سپاه بخواهد به درستی از آرمان‌های انقلاب دفاع کند، ‌باید از نیروی بسیج بهره لازم را  ببرد. به عقیده وی، با حضور سرلشکر جعفری در فرماندهی بسیج، ما در آینده شاهد جایگاه ویژه بسیج در حوزه مدیریت دفاعی کشور خواهیم بود.

* یادداشت: «تهدیدات و فرصت‌های بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران»، رمضان شعبانی سارویی / ص 12

نگارنده در مطلب تحلیلی خود، با بررسی تهدیدات بین‌المللی علیه ایران و سپس برشمردن فرصت‌های فراروی این کشور، نتیجه گرفته که راهبردهای نظام جمهوری اسلامی نیازمند اجماع مسئولان در همه سطوح است. وی همچنین برخورد علمی با مسائل، جامع نگری، ‌مردمی کردن امنیت و تقویت فرصت‌ها را از دیگر ضرورت‌های لازم برای موفقیت‌های بعدی نظام اسلامی برشمرده است.

* اخبار

- در نشست‌های داخلی مدعیان اصلاحات به روزنامه‌های افراطی این جریان توصیه شده تا با چاپ مقالات مورد نظر این افراد، موجبات توقیف پی در پی روزنامه‌ها را فراهم آورند و در خصوص حقوق خود هم هیچ نگرانی نداشته باشند!

- یک تلویزیون فارسی زبان ضدانقلاب دیروز با قطع برنامه‌های خود اعلام کرد که «خانم شیرین عبادی! هر چه زودتر خاک ایران را ترک کنید! گروهی تحت فرمان حسین شریعتمداری قصد بازداشت شما را دارند!!»

- مفیدی، مدیرعامل سازمان گسترش، از ایران خودرو و سایپا خواست تا در رقابت‌های خود،‌ حدود اخلاقی و عرفی را رعایت کنند.

اعتمادملی

 

1) به دنبال عدم پیشنهاد دولت؛ بودجه احزاب حذف شد

2) حسین موسویان تبرئه شد

3) ناآرامی‌های گسترده در فرانسه

4) کروبی: بسیج نباید وارد عرصه فعالیت‌های جناحی شود

5) مسافران در خیابان می‌مانند

* تیتر نخست اعتمادملی خبری است که از موسی‌پور معاون پارلمانی وزیر کشور نقل شده وی با بیان اینکه وزارت کشور پیشنهادی برای کمک به احزاب ارائه نکرده است اما اگر مجلس تصویب کند مخالفتی با آن نخواهیم داشت تأکید کرد ما فعلاً در بودجه دولت بودجه‌ای به نام کمک به  احزاب نداریم. معاون وزیر کشور درباره سخنان احمدی‌نژاد مبنی بر درخواست احزاب از دولت برای کمک به آنها نیز گفت: این موضوع به صورت عمومی در رسانه‌ها مطرح شده است اما از درخواست رسمی در این باره اطلاعی ندارم.

* تیتر دوم اعتمادملی اختصاص به خبر تبرئه حسین موسویان دارد. نیم ساعت بعد از اینکه الهام سخنگوی دولت خواستار برگزاری علنی دادگاه موسویان شد، جمشیدی سخنگوی عمارت عدلیه خبر بی‌گناهی وی را اعلام کرد و گفت: در دو مورد جاسوسی و نگهداری اسناد محرمانه وی بی‌گناه شناخته شده و در مورد اتهام سوم یعنی تبلیغ علیه نظام قرار تعلیق تعقیب صادر شده است. جمشیدی همچنین در پاسخ به درخواست وزیر دادگستری دولت نهم مبنی بر برگزاری علنی دادگاه آن را منوط به تصمیم‌ قاضی دانست و تلویحاً از برگزاری غیرعلنی دفاع کرد. پاسخ تلویحی دیگر جمشیدی به اظهارات چند روز پیش محسنی اژه‌ای و احمدی‌نژاد بود که موسویان را مجرم اعلام کرده بودند. جمشیدی در این باره گفت: مسئولیت صحبت کردن علیه هر متهمی با خود اشخاص بوده و اظهارنظر حق افراد است اما قوه قضاییه در این زمینه وظیفه پیگیری ندارد. در بخشی دیگر از این گزارش طولانی اعتمادملی دفاعیات ناطق نوری رئیس بازرسی دفتر مقام معظم رهبری از حسین موسویان مبنی بر غیراخلاقی و غیرقانونی خواندن اتهامات مطرح شده علیه وی منعکس شده است.

* اعتمادملی اظهارات کروبی را در جمع اعضای شورای مرکزی حزب اعتمادملی به صورت مفصل پوشش داده شده است. کروبی برای چندمین بار با تأکید بر حفظ مرزها با سایر اصلاح‌طلبان به دلیل عدم موافقت با رادیکال‌های این جریان تلویحاً به اظهارات چند روز پیش علم‌الهدی امام جمعه مشهد اعتراض کرد و گفت: عده‌ای به دنبال تئوریزه کردن حضور بسیج در عرصه انتخابات هستند و این تحریف آشکار سخنان حضرت امام(ره) است. این صداها از سوی کسانی مطرح می‌شود که رأی مردم را با خود ندارند و می‌خواهند به وسیله بسیج رأ‌ی جمع کنند. در انتهای این گزارش اظهارات گرامی مقدم و نوری شاهرودی هم انعکاس یافته است.

* به دنبال اعلام خبر کاهش سهمیه بنزین تاکسی‌ها، اعتمادملی مخالفت‌ها و اعتراض‌های تیموری، مدیرعامل سازمان تاکسیرانی کشور، به این تصمیم دولت را منعکس کرده و به عواقب سنگین این تصمیم پرداخته است.

* سرمقاله: «حذف بودجه احزاب، چرا و با چه انگیزه‌ای؟»/ص1

نویسنده به ساماندهی اداری و مالی احزاب از سوی دولت اصلاحات و مزایای آن اشاره کرده و نوشته متأسفانه این فرایند در کنار دیگر اقدامات هوشمندانه و منطقی دوره پیشین مورد کنکاش قرار گرفت و دولت نهم در اولین اقدام در سال گذشته چشمان خود را بر آن بست. نگارنده در ادامه با انتقاد از  این اقدام دولت و نادیده گرفتن بدیهی‌ترین اصل پذیرفته جامعه مدنی به عواقب و اثرات این طرز تفکر دولت پرداخته و در نهایت از نمایندگان مجلس می‌خواهد خط بطلان بر این سنت غلط بکشند و با دفاع از حقوق اساسی و اجتماعی احزاب که قانون اساسی آن را به رسمیت شناخته از وارد شدن خسارت‌های جبران‌ناپذیر به نظام اسلامی جلوگیری کنند.

* یادداشت: «میراث‌داران و میراث‌خواران ایسنا»، ابوالفضل فاتح/ ص 16 و 3

مدیرعامل سابق ایسنا در این یادداشت به اهمیت کار خبرگزاری مذکور و تفاوتهای آن با دیگر خبرگزاری‌ها پرداخته و با اشاره به فراز و فرود ایسنا در صدد اعتراض به تحولاتی است که از چند روز پیش متوجه این خبرگزاری باارزش بوده است. در قسمتی از این یادداشت آمده است: نمی‌توانم اندوه و نگرانی عمیق خود را از دشواری راه پیش رو و آنچه بر ایسنای عزیز می‌گذرد پنهان کنم و این همه تغییرات پیوسته سازمانی مانع‌تراشی‌های فرساینده و تحمیلی در کنار طلبکاری‌های ناموجه سیاسی را بی‌تأثیر معرفی کنم.

* گزارش: «خصوصی‌سازی به سبک دولت نهم»/ ص 6

در این گزارش مفصل همایش «بررسی راهکارها و چالش‌های اجرایی سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی» منعکس شده است. این همایش دوشنبه شب در دانشگاه تهران برگزار شد. کرد زنگنه سخنران موافق دولت و وحید محمودی عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، محمدباقر نوبخت و سهیلا جلودارزاده سخنرانان منتقد عملکرد دولت بودند. اظهارات سخنرانان این همایش در صفحه 6 اعتمادملی آمده است.

* گزارش: «بزرگ شدن شرکت‌های دولتی در تقابل با عدالت»/ ص 5

در این مطلب که به گزارش همایش «آینده‌پژوهی ایران 1400» اختصاص دارد، آمده که این همایش با هدف ارائه تصویری علمی از آینده جامعه ایرانی، شناخت فرصت‌ها و تهدیدها و شرایط اجرایی نمودن طرح‌ها برگزار شد و چالش‌های مختلفی چون بزرگ شدن شرکت‌های دولتی، دولتی بودن اقتصاد ایران، نیروی کار، وضعیت کشور در آینده و ... مورد بررسی قرار گرفت. فرشاد مؤمنی، محمود سریع‌القلم، هادی خانیکی، حسن طایی و حسن راغفر سخنرانان این همایش بودند. مؤسسه تحقیقات و توسعه  این همایش را برگزار کرد.

* گزارش: «کاهش استخراج 2 میلیون لیتری نفت»/ ص 5

در این گزارش انتقادات تند دانشیار رئیس کمیسیون انرژی مجلس از سیاست‌های دولت در زمینه انرژی انعکاس یافته است. دانشیار اجرای ناقص سهمیه‌بندی را عامل بحرانهای کشور دانسته و معتقد است اکثر نمایندگان موافق عرضه بنزین آزاد هستند. وی با بیان اینکه حل نشدن قیمت بنزین  اصلی‌ترین عامل ترافیک و هدر رفتن بنزین در ایران است گفت: هر سال 90 درصد از درآمدهای ارزی کشور به دلیل سوءمدیریت انرژی در ایران نابود می‌شود.

* اخبار

- نایجل چپمن مدیر سرویس جهانی «بی بی سی» که برای شرکت در کنفرانس سالانه اتحادیه بنگاه‌های خبری آسیا به تهران آمده و با برخی از مشاوران دولت دیدار و در زمینه آغاز به کار تلویزیون فارسی «بی بی سی» گفتگو کرده بود گزارش سفر خود را 26 نوامبر در ایندیپندنت منتشر کرده است.

- رضا ولی‌زاده روزنامه‌نگار و مدیر سایت بازنگار به دلیل انتشار خبری در مورد خرید دو سگ برای تیم حفاظتی از رئیس‌جمهور در وبلاگ شخصی‌اش احضار و بازداشت شد.

- وزیر کشور که تا کنون جزو مدافعان احزاب و کارکردهای حزبی بوده در حاشیه همایش «تفکر بسیجی با رویکرد پدافند غیرعامل» گفت: تعداد احزاب رقابت ایجاد می‌کند و تنوع افکار و سلیقه‌های سیاست را پوشش می‌دهد.

- گرامی مقدم سخنگوی حزب اعتمادملی گفت: این حزب در شهر تهران سازماندهی منظمی را برای صیانت از آرای شهروندان انجام داده است.

- سجادی سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری گفت: مجلس ششم مرکز اضطراب، تنش و عبور از خطوط قرمز و مایه نگرانی مردم بود. مردم ما هرگز نمی‌خواهند مجلس هشتم شبیه مجلس ششم شود.

- سعود الفیصل وزیر خارجه عربستان پیش از ترک پاریس به مقصد مریلند آمریکا به رژیم صهیونیستی هشدار داد تا زمانی که از سرزمین‌های 1967 عقب‌نشینی نکند خبری از صلح نخواهد بود.

* پیام مردمی

- کتابخانه ملی با کمبود سالن مطالعه مواجه است. مدتهاست که مسئولان قول داده‌اند سالنی را به این امر اختصاص دهند اما متأسفانه در این باره اقدامی صورت نگرفته است.

ایران

 

1) به دنبال اعلام نظر بازپرس پرونده حسین موسویان، دانشجویان، فعالان سیاسی و سخنگوی دولت مطرح کردند؛ درخواست محاکمه علنی

2) وزیر دفاع در گردهمایی بسیجیان خبر داد؛ ساخت موشک بالستیک عاشورا با برد 2 هزار کیلومتر

3) مدیرکل درآمد حق بیمه سازمان تأمین اجتماعی در گفتگو با ایران خبر داد؛ حمایت دولت از کارفرمایان برای استخدام نیروی کار جدید

* اولین عنوان ارگان رسمی دولت به واکنش برخی فعالان سیاسی، دانشجویی و سخنگوی دولت به اعلام حکم تبرئه موسویان از اتهامات وارده اختصاص یافته و مشروح آن در صفحات 2 و 5 قابل مطالعه است.

* یادداشت: «آنچه مردم از قوه قضاییه می‌خواهند»، سیدعابدین نورالدینی / ص 2

نویسنده با اشاره به اعلام سخنگوی قوه قضاییه مبنی بر گناهکار شناخته شدن موسویان در موضوع تبلیغ علیه نظام، اهمیت این موضوع را در این نکته می‌داند که وی از جمله معتمدین و مبلغان نظام و عضو و سخنگوی تیم هسته‌ای بوده است. به باور نگارنده گماردن چنین فردی در مسئولیت‌هایی این چنین خطیر و حساس موضوعی نیست که بتوان به راحتی از کنار آن گذشت و بسیار ساده لوحانه است اگر این گونه انگاشته شود که وی به تنهایی و بدون حمایت افراد و گروه‌هایی اقدام به این کارها کرده باشد. وی در پایان علنی برگزار شدن دادگاه محاکمه موسویان را تنها راه پاسخ به شبهات بی‌شمار مردم دانسته است.

* گزارش: «برگزاری علنی دادگاه سوء تفاهم‌ها را از بین می‌برد» / ص 2

این روزنامه در واکنش به اعلام تبرئه موسویان از اتهام جاسوسی، در گفتگو با چند تن از فعالان سیاسی و نمایندگان مجلس به بررسی این موضوع نشسته است. دهقان، جلالی، بزرگیان از نمایندگان و شاکری، سجادی و رامین از فعالان سیاسی در گفتگو با این روزنامه، برگزاری علنی دادگاه موسویان و شفاف‌سازی در این زمینه را موجب روشن شدن افکار عمومی دانسته‌اند.

* گزارش: «حمایت دولت از کارفرمایان برای استخدام نیروی کار جدید» / ص 6

قدسی، مدیرکل درآمد حق بیمه سازمان تأمین اجتماعی در گفتگو با ایران گفته است کارفرمایانی که علاوه بر نیروی کار موجود در کارگاه و کارخانجات خود نیروی جدیدی را جذب کنند،‌ مشمول حمایت‌های سازمان تأمین اجتماعی می‌شوند. این گزارش که تماماً انعکاس سخنان قدسی است می‌افزاید: کارفرمایان بابت نیروی کار جدید می‌توانند از 20درصد حق بیمه بخشودگی سهم کارفرما استفاده کنند که این 20 درصد توسط دولت پرداخت می‌شود و 10 درصد دیگر توسط کارفرما.

* گزارش: رضایت اقتصاددانان از جلسه مشترک با دولتمردان» / ص 8

نویسنده جلسه رئیس جمهور با اقتصاددانان منتقد را آغاز راهی نوین و نقطه عطفی در ایجاد تعامل سازنده و گفتگو بین علمای اقتصادی و دولتمردان و نشانه روحیه نفوذپذیری دولت دانسته است. وی با اشاره به دیدارهای طهماسب مظاهری با اساتید دانشگاه و علمای قم، وی را یکی از پیشروها در برگزاری نشست‌های اقتصادی دانسته و آنگاه به دومین نشست وی با اقتصاددانان می‌پردازد. نویسنده در ادامه گزارش خود از نگاه مثبت اساتید اقتصاد به نشست مذکور و امیدواری آنان به استفاده از نظراتشان توسط دولت حکایت کرده است.

* یادداشت: «یک گام در اجرای اصلاح ساختار بودجه‌ریزی»، هادی اکبری / ص 1

نویسنده با اشاره به رأی مثبت نمایندگان به فوریت لایحه‌ای که به موجب آن برخی تبصره‌ها و احکام لایحه بودجه 87 به صورت قانون دائمی درمی‌آید، معتقد است از آنجا که بسیاری از فعالیت‌های دولت ماهیت دائمی دارند و محدود به یک سال نیستند، بنابراین درآمدها و هزینه‌های آنها نیز دائمی است، لذا تقدیم لایحه اخیر دولت در اصلاح ساختار بودجه‌ریزی را اقدامی منطقی دانسته است. به باور وی آنچه اجرای موفق این لایحه را تضمین می‌کند، افزایش دقت پیش‌بینی متغیرهای اقتصادی و کاهش نوسان در سطح اقتصاد کلان کشور است که باید مورد توجه قرار گیرد.

* اخبار

- جمعی از دانشجویان بسیجی دانشگاه‌های تهران، دیروز در اعتراض به تبرئه موسویان از اتهام جاسوسی مقابل قوه قضاییه تجمع کردند.

- وزیر دفاع گفت: در حال ساخت موشک‌های عاشورا و قدر تا برد دو هزار کیلومتر هستیم. این موشک‌ها بر اساس دکترین بازدارندگی و دفاعی ایران در حال ساخت است.

* پیام مردمی

 - از مسئولان شرکت نفت تقاضا داریم سهمیه بیشتری برای بنزین موتور سیکلت‌ها در نظر بگیرند.

- کارت سوخت من چهار ماه است صادر نشده است. در آموزشگاه کار می‌کنم و به این سهمیه خود نیازمندم، چه باید بکنم؟

- در راستای افزایش 35 درصدی حقوق لیسانسه‌ها چرا شرکت بیمه البرز به یک تعداد لیسانسه افزوده و به تعدادی نپرداخته و به دیپلمه‌ها که اصلاً مشمول این طرح نیستند 25 درصد پرداخته است.

اعتماد

 

1) رد اتهام جاسوسی هسته‌ای

2) دلایل تبرئه حسین موسویان

3) درخواست دولت برای تشکیل دادگاه علنی موسویان

* روزنامه اعتماد، امروز تمام صفحه اول خود را به اعلام تبرئه حسین موسویان از اتهام جاسوسی هسته‌ای اختصاص داده و نوشته دیروز جمشیدی با اعلام این خبر، پرونده‌ای را که به جدال لفظی حامیان احمدی‌نژاد و هاشمی رفسنجانی بدل شده بود را مختومه اعلام کرد. این روزنامه با شرح کامل جزئیات مطرح شده در حواشی پرونده موسویان، سعی کرده تا با لحن خاصی شکست طرفداران جاسوس بودن موسویان را القاء کند. به نوشته اعتماد، دولت در واکنش به تبرئه موسویان خواستار تشکیل علنی دادگاه وی شده تا بتواند نظر خود را در این قضیه به اثبات برساند.

* یادداشت: «پوست‌اندازی از آناپولیس»، فرزانه روستایی/ ص 2

به نوشته نگارنده، اگر چه ظاهر آناپولیس نشان دهنده دور جدید مذاکرات اعراب و اسرائیل است، اما تحلیل‌گران معتقدند هدف اصلی و پشت پرده این اجلاس، مهار ایران است. به عقیده وی تا وقتی مثلث ایران، حماس و دوقلوی سوریه و لبنان در خارج از توافقات باشند، امکان موفقیت برای این اجلاس قابل تصور نیست، اما دریافت امتیاز از سوی سوری‌ها در خصوص قضیه جولان، می‌تواند دستیابی به توافق در آناپولیس را افزایش دهد.

* یادداشت: «ستیزه‌جویی در رفتار و آشتی ملی در گفتار»، محسن امین‌زاده/ ص 5

این نماینده مجلس ششم با اشاره به اینکه چند روزی است طرح آشتی ملی از سوی چهره‌های محافظه‌کار متحد دولت مطرح شده، آن را مایه تعجب دانسته و نوشته: چه طور دولت از یک سو غیرهمفکران خود را جاسوس و خائن می‌خواند و از سوی دیگر بر طبل آشتی و اتحاد ملی می‌کوبد؟! به ادعای وی، اصلاح‌طلبان با هر طرحی برای رفع تهدیدات از کشور موافق هستند، و اگر دوستان محافظه‌کار هم موافق آن هستند، بهتر است در عمل قصد خود را نشان داده و آن را وارد گفتگوهای بین‌الاحزابی خود قرار دهند.

* یادداشت: «ضرورت احتیاط در رفتار خارجی»، محسن آرمین/ ص 7

معاون وزیر خارجه دولت اصلاحات در یادداشت امروز خود با تشریح اوضاع کنونی ایران، سعی کرده تفاوت تحریم‌های سابق و فعلی علیه ایران را برشمرده و نشان دهد که تحریم‌های فعلی علیه ایران، خطرناک‌ترین تحریم‌های جهانی بر ضد کشور محسوب می‌شود(!) به نوشته وی در حالی مسئولان و حامیان دولت به نقد سیاست خارجی دولت اصلاحات می‌پردازند که کارنامه آنان نشان دهنده زیرسؤال بردن بدیهیات سیاست خارجی است. به عقیده وی، غرب مصمم است تا جلوی ماجراجویی‌های بوش را بگیرد و در این راه تصمیم جدی گرفته تا برای عقب‌نشینی ایران، هر تحریمی را علیه کشور اعمال کند... آ‌یا بهتر نیست مسئولان در قبال این مسأله احتیاط بیشتری در پیش بگیرند؟!

* اخبار

- حسن بیادی اعلام کرد: احداث مونوریل توسط دولت و بدون مجوز شورای شهر تهران، شدنی نیست. وی افزود: این طور نیست که مصوبه احداث مونوریل از بالا به پایین حرکت کند، بلکه ابتدا باید مصوبه شورای شهر تهران را داشته باشد.

- معاون دانشجویی وزارت علوم گفت: در حال حاضر 100 هزار دانشجو بدون خوابگاه هستند که وزارت علوم با  امکانات خود نمی‌تواند پاسخگو باشد.

- حکم متهمان فاجعه انفجار عظیم قطار در نیشابور، سرانجام پس از گذشت چهار سال صادر شد که در نتیجه آن 10 تن به حبس محکوم شدند.

- دانشجویان دانشکده معدن دانشگاه پلی‌تکنیک و نیز 1500 تن از دانشجویان دانشگاه بوعلی سینای همدان روز دوشنبه نسبت به تداوم بازداشت دانشجویان و مشکلات صنفی، تجمع اعتراض‌آمیز به راه انداختند.

 


 

رسالت

 

1) حماس: تصمیمات  آناپولیس الزام‌آور نیست

2) رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رئیس جمهور سریلانکا: انسان‌های آزاده دنیا در کنار مردم فلسطین هستند

3) وزیر دفاع: ایران موشک بالستیک با برد دو هزار کیلومتر ساخت

* تیتر نخست این روزنامه به انعکاس اظهارات سخنگوی حماس مبنی بر این که نشست آناپولیس، کنفرانسی آمریکایی - صهیونیستی است و چیزی را عاید ملت فلسطین نمی‌کند، ‌اختصاص یافته است. این روزنامه همچنین به نقل از وی می‌نویسد: تصمیماتی که در این کنفرانس گرفته شود برای ملت فلسطین الزام آور نیست، چون آنها دستوری که حقی از حقوقشان را ضایع کند را اجرا نمی‌کنند.

* سرمقاله: «بودجه پارتیزانی»، محمدکاظم انبارلویی / ص 2

نویسنده در چهارمین قسمت از مجموعه مطالب خود به نام طبل بزرگ زیر پای چپ، به برخی انتقادات دیگر علیه دولت پاسخ می‌دهد. وی ضمن اشاره به اظهارات برادران شرکاء آخرین رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی دولت اصلاحات در گفتگو با هفته‌نامه شهروند امروز شماره 25، به نقد آنها می‌پردازد و خاطرنشان می‌کند که اولاً آقای برادران شرکاء هیچ دلیلی بر پارتیزانی بودن بودجه ارائه نداده و بر اساس معیارهای وی، ‌دولت هشتم بیشتر شایسته این صفت بود تا دولت نهم،‌ و ثانیاً این که باید بودجه را به خاطر افزایش قیمت نفت اصلاح کرد، توسط هیچ کارشناس معتبری توصیه نمی‌شود، و ثالثاً اگر آقای شرکاء می‌فرمایند ما برنامه کلان نداریم، آیا این بیشتر اعتراف نیست و به خود ایشان برنمی‌گردد؟! رابعاً اگر حتی بپذیریم که روستاها توان جذب 40 درصد بودجه را ندارند، باید آنها را ویرانه رها کنیم، خامساً با وجود ادعای شرکاء مبنی بر این که در دوران اصلاحات همه چیز در بودجه شفاف بود، پس انبوه پرونده‌های مفاسد اقتصادی و گزارش 35 جلدی تفریغ بودجه سالهای 82 و 83 و 84 چیست؟ سادساً اگر شرکاء یک محاسبه کوچک می‌کرد دیگر نمی‌گفت 172 هزار میلیارد ریال از 639 هزار میلیارد ریال درآمد عمومی که به درآمد نفتی اختصاص دارد معادل 80 درصد درآمد است. همچنین نگارنده در پایان، به شرکاء توصیه می‌کندکه با دیگر دوستان خود در دولت اصلاحات به بازخوانی عملکرد خود در آن دوران بپردازند و معلوم کنند ضمیر تدوین بودجه پارتیزانی و بودجه قمری به چه کسانی برمی‌گردد.

* یادداشت: «سفرهای استانی و سخنی با مردم»، سیدمرتضی مفیدنژاد / ص 2

نویسنده ضمن این که سرعت در تصمیم‌گیری، مدیریت جهادی و پیگیری جدی مصوبات و طرح‌های قبلی را از شاخصه‌ها و امتیازات دولت نهم می‌شمرد، برخورد چهره به چهره احمدی‌نژاد با مردم را از صحنه‌های بدیع و جالب توجه سفرهای استانی می‌داند. در ادامه نگارنده تأکید می‌کند که مردم باید چند نکته رادر نظر داشته باشند از جمله کارنامه موفق این دولت در عرصه مصوبات استانی و اتمام و بازدهی به موقع آنها، تأثیر حرکت دولت در افتتاح واجرای 32 هزار پروژه عمرانی و ایجاد امکانات و تسهیلات گسترده در سطح کشور در اقتصاد و جریان کم نظیر حرکت دولت در آبادانی و توسعه  کشور که خبر از تحول ساختاری و فرهنگی در مدیریت کلان کشور می‌دهد.

* یادداشت: «نقد لایحه الحاقی دولت» / ص 4

نویسنده در ادامه نقدهای خود بر ماده 8 لایحه الحاق به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، به بیان نکاتی می‌پردازد و تأکید می‌کند که هیأت وزیران حق تعیین تکلیف رابطه‌ای که قانون اساسی در اصل 45 تعیین کرده را ندارد، و با وجود این که سیاق ماده 8 موضوعاً و حکما در مورد نفت است،‌ اما یواشکی از گاز طبیعی تصفیه شده سخنی به میان آمده است بدون این که از اصل موضوع عواید حاصل از گاز سخن گفته شود و همچنین با تصویب ماده 8 که حواله آن در آیین‌نامه اجرایی آن به دولت داده شده درب عواید نفت گاز بر همان پاشنه‌ای خواهد چرخید که در طی 30 سال گذشته چرخیده است و موجب وهن مالیه عمومی کشور شده است.

آفتاب یزد

 

1) نایب رئیس اول مجلس: به فرافکنی‌های دولت انتقاد دارم

2) نماینده رشت: امسال هم 2 تا 3 برابر نیاز داخلی برنج وارد کرده‌ایم!

3) در نطق پیش از دستور نماینده اقلیت مطرح شد؛ درآمد افسانه‌ای نفت و مشکلات روزافزون مردم

* بخش‌‌هایی از سخنان دو شب پیش باهنر در جمع دانشجویان دانشگاه امام صادق(ع)، در عنوان نخست این روزنامه منعکس شده و مشروح آن نیز در صفحه اول دیده می‌شود. این روزنامه سعی کرده بیشتر به جملاتی که اثبات‌کننده اختلاف میان دولت و مجلس است، بپردازد.

* سرمقاله: «علنی‌سازی واقعی یا فانتزی!؟»/ ص 1

نویسنده با اشاره به اظهارات روز گذشته سخنگوی دولت که خواستار محاکمه علنی موسویان شده بود، پیشنهاد وی را در جهت شفاف‌سازی دانسته و آن را به فال نیک می‌گیرد. وی در ادامه به 300 میلیارد تومان هزینه فاقد سند در شهرداری تهران اشاره کرده و گزارش‌دهی علنی در مورد آن و ابهام‌زدایی و اتهام‌زدایی از آن را موجب رفع شائبه در ذهن مردم می‌داند. نگارنده بر این باور است که شفاف‌سازی در مورد قراردادهای گازی و اعلام علنی اسامی مفسدان اقتصادی که رئیس‌جمهور همواره از انجام آن طفره می‌رود، به مراتب مهم‌تر از برگزاری علنی دادگاه یک متهم به جاسوسی است، چرا که حتی اگر یک جاسوسی به ناحق تبرئه هم شود، سیستم اطلاعاتی دولت قادر به کنترل اوضاع است؛ و اصرار دولت بر انعقاد قراردادهای گازی، ایجاد تعهدات غیرقابل فسخ برای دولت‌های آینده است. وی در پایان نیز می‌نویسد: تا زمانی که متن نامه احمدی‌نژاد به «سارکوزی» از چشم مردم دور می‌ماند، شاید پیشنهاد محاکمه علنی موسویان، بیش از حد «آرمانگرایانه» یا حتی فانتزی به نظر می‌رسد.

* پیام مردمی

سخنگوی دولت اعلام کرده‌اند فرهنگیان هیچ طلبی ندارند؛ در حالی که ما 12 درصد از سال 81 از دولت طلب داریم. معلمان بازنشسته قبل از سال 79 هم از دولت طلب دارند.

- در حالی که بچه‌های روستایی در یاسوج در تابستان و زمستان 6 کیلومتر پیاده می‌روند و برمی‌گردند، عده‌ای در جاده کشته و عده‌ای در سرما تلف می‌شوند، آیا رواست که پول این بچه‌ها خرج بچه محصل خارجی‌ها بشود؟

- در میان 7 ستون پیام مردمی این روزنامه محورهای زیر نیز قابل ذکرند: انتقاد از تبعیض میان بازنشستگان پیش و پس از سال 79 و بازنشستگان بالا و زیر 60 ساله، انعکاس مشکلات مربوط به صدور کارت هوشمند سوخت.

 

جمهوری اسلامی

 

1) رهبر معظم انقلاب در دیدار رئیس‌جمهور سریلانکا؛ اجلاس آناپولیس پایمال کردن حقوق مردم فلسطین است

2) با امضای توافق‌نامه بوش و مالکی؛ آمریکا رسماً از دولت بغداد مجوز ماندن دائمی در عراق را گرفت

3) وزیر خارجه روسیه: آمریکا سیاست دوگانه‌ای در قبال فعالیت هسته‌ای ایران دنبال می‌کند

4) سخنگوی دولت: دولت با عرضه بنزین آزاد به دلیل تبعات تورم‌زا مخالف است

* اخبار

- علی‌اکبر ناطق نوری شب سه‌شنبه در جمع اعضای جامعه وعاظ گفت: موسویان یکی از قدیمی‌ترین مدیران انقلاب است که در بخش‌های مختلف و حساس، وظایف خود را به خوبی انجام داده است. بنده شخصاً از ابتدای تشکیل این پرونده و مباحث مطرح شده با حساسیت، موضوع را پیگیری می‌کردم و مطلع هستم این اتهامات صحت ندارد.

- شبکه ماهواره‌ای ام‌بی‌سی قرار است سریال جنجالی ضدشیعی «للخطایا ثمن» را پخش کند. این سریال داستان یک دختر شیعه زیبا را حکایت می‌کند که ده‌ها بار به عقد موقت مردان درمی‌آید.

- حسین مرعشی اعلام کرد: روزنامه کارگزاران دو هفته دیگر منتشر می‌شود.

- معاون غذا و داروی وزارت بهداشت گفت: نبود دارو در ایران نداریم و حرف‌هایی که برخی‌ها در مورد تحریم دارویی می‌زنند به هیچ عنوان صحیح نیست.

- مرکز جهانی بهائیت و سران این فرقه در اقدامی براندازانه، تصمیم به جمع‌آوری بهائیان کشور و تمرکز آنها در شهر بهارستان اصفهان گرفته‌اند.

* پیام مردمی

- دولت، شعار استفاده از گاز و صرفه‌جویی در مصرف بنزین را سر می‌دهد ولی متأسفانه در تهران چند جایگاه عرضه سوخت گاز مایع را تعطیل کرده‌اند و جایگاه‌های عرضه سی‌ان‌جی هم پاسخگوی خودروهای تهران نیست.

- حدود 14 سال است که خطوط تلفن همراه در کشور ما فعال شده اما هنوز خدمات شرکت ارتباطات سیار به حد مطلوب نرسیده است.

- مدتی است که گوجه فرنگی در بازارهای میوه و تره‌بار شهرداری عرضه و بفروش نمی‌رسد؛ از طرفی در فروشگاه‌ها قیمت هر کیلو گوجه فرنگی به یک هزار تومان رسیده است.

همبستگی

 

1) شجاع پوریان با انتقاد شدید اللحن از عملکرد مجلس و دولت: مجلس توان دفاع از حقوق ملت را ندارد

2) یک نماینده: هیأت رئیسه مجلس با بنزین آزاد موافق نیست

3) حضور رئیس جمهور در دانشگاه کلمبیا مانند حضور حضرت موسی در کاخ فرعون بود

* نطق روز گذشته ولی‌ا... شجاع پوریان نماینده مردم بهبهان در مجلس، که نطقی سراسر انتقاد و حمله به دولت و بعضاً مجلس بود به عنوان تیتر نخست این روزنامه انتخاب شده که وی اظهار داشت: متأسفانه بی‌کفایتی مدیران، ناکارآمدی دست‌اندرکاران و غیرکارشناسانه بودن تصمیمات و اقدامات دولت، کشور را به وضعیتی رسانده که رئیس جمهور برای جبران تبعات تصمیمات نادرست خود و همکارانش در دور دوم سفرهای استانی،‌ شخصاً وظیفه توزیع ارزاق عمومی و کمک‌های مالی 50 یا 100 هزار تومانی را بر عهده گرفته است. شجاع پوریان افزوده است: وعده‌های توخالی برای مسکن تاکنون جز گران کردن پناهگاه مردم اثری در بر نداشته است... امروز بخشداری‌ها و فرمانداری‌ها به عنوان عالی‌ترین نمایندگان اجرایی دولت در شهرستانها تبدیل به عوامل توزیع رانت سوخت شده‌اند... سفرهای تکراری خارجی و بی‌اثر به کشورهای کوچک و ضعیف که حاکمان و بعضاً وزرای آنها از سفر به ایران خودداری می‌کنند، مایه سرشکستگی ملت ایران و برخلاف اصول مورد تأیید رهبر انقلاب است... از تغییر ناگهانی و پیاپی مدیرعامل ایسنا و دخالت دولت در حوزه اطلاع رسانی ابراز نگرانی می‌کنم.

* این روزنامه به نقل از مسئول بازرسی ویژه نهاد ریاست جمهوری که عمداً عنوان سردار داوود احمدی نژاد به وی داده شده، حضور رئیس جمهور در دانشگاه کلمبیا را با حضور حضرت موسی در کاخ فرعون تشبیه کرده است.

* اخبار

- آژیر قرمز گوجه فرنگی بار دیگر در آستانه زمستان در تهران به صدا درآمد و قیمت آن از مرز 12 هزار ریال گذشت.

- حضور تریبون آزاد 20:30 در محلی به مناسبت روز مجلس باعث شد تا عده‌ای از نمایندگان در کنار این تریبون به صف بایستند و نقطه نظرات خود را ایراد کنند.

- عبدالرحمن معاشر مدیرعامل یکی از شرکت‌های وارد کننده تلفن همراه گفت: سال گذشته بیش از 7 میلیون گوشی قاچاق وارد کشور شده است. و درحال حاضر بیش از 90 درصد تلفن‌های موجود در بازار به شکل غیرقانونی وارد کشور شده‌اند.

* پیام مردمی

- تعدادی از سازمانها و ارگانهای دولتی دستورالعمل اجرایی مصوبه قانون بازنشستگی 25 ساله را دریافت نکرده‌اند.

 

تهران امروز

 

1) قوه قضائیه در خصوص اتهام جاسوسی: موسویان بی‌گناه است

2) چمران: بحث مونوریل را دنبال نمی‌کنم شما هم دنبال کنید

3) فروش بنزین آزاد؛ از مجلس اصرار از دولت انکار

4) مقصران حادثه قطار نیشابور محکوم شدند

* تهران امروز درباره مخالفت دولت با فروش بنزین آزاد و ارائه طرح دوفوریتی الزام دولت به فروش بنزین آزاد، به گفتگو با چند نماینده مجلس پرداخته است که در عنوان سوم این روزنامه انعکاس یافته. دانشیار دلایل ده‌گانه مجلس را برای اصرار بر فروش آزاد بنزین برشمرده و نماینده دیگری که خواسته نامش فاش نشود، مدعی شده که دولت در خصوص فروش آزاد بنزین در نظر دارد تا توپ را به زمین مجلس بیندازد. جبارزاده، نصیری و دلخوش نیز در ادامه، نظرات خود را در این خصوص ابراز داشته‌اند.

* سرمقاله: «به کجا چنین شتابان»، پرویز اسماعیلی/ ص 1

نویسنده درباره حکم تبرئه موسویان نکاتی را متذکر شده است که می‌تواند درباره این پرونده جنجالی عبرت آموز باشد:

- وزارت اطلاعات نباید اجازه سوءاستفاده‌های سیاسی در این زمینه را بدهد و رسانه‌ها نیز باید در این زمینه، در کنار وزارت باشند.

- ارائه تصویر اختلاف بین دو قوه مجریه و قضائیه خلاف وحدت ملی است.

- در حقوق اسلامی اصل بر برائت است و اگر با انگیزه‌های سیاسی در این زمینه اتهامی وارد کرده باشیم برخلاف اخلاق اسلامی عمل نموده‌ایم.

- چرا باید از فشار بر قاضی از تریبون‌های عمومی خبر داد؟ آیا این موضوع علاوه بر دخالت در قوای دیگر، خود نوعی فشار بر قاضی نخواهد بود.

* اخبار

- فاز یک بندر شهید رجایی بزرگترین طرح بندری سازمان بنادر و کشتیرانی پس از پنج ماه تأخیر در دهه فجر افتتاح خواهد شد.

- ملاباشی معاون دانشجویی وزارت علوم گفت: در حال حاضر 100 هزار دانشجو متقاضی خوابگاه هستند که وزارت علوم با امکانات محدود خود نمی‌تواند پاسخگوی آنها باشد.

- مهدی هاشمی معاون وزیر کشور و نماینده دولت در سازمان پدافند غیرعامل اعلام کرد مانور پدافند غیرعامل به صورت آزمایشی در سطح چند وزارتخانه و دستگاه اجرایی، اجرا می‌شود.

همشهری

 

1) در نامه‌ای به رئیس‌جمهوری عنوان شد؛ انتقاد وزیر کار از سیاست‌های اقتصادی دولت

2) اعتراض فلسطینی‌ها به کنفرانس پاییزی

3) رهبر معظم انقلاب: انسان‌های آزاده از مردم فلسطین حمایت می‌کنند

4) سخنگویان قوای قضائیه و مجریه خبر دادند؛ خط آخر ماجرای موسویان

* تیتر اول این روزنامه به اطلاعیه روابط عمومی وزارت کار اختصاص دارد که در پی انتشار خبر استعفای وزیر کار و امور اجتماعی منتشر شده است در این اطلاعیه آمده است دو ماه پیش جهرمی در نامه‌ای به رئیس‌جمهور به نکاتی از جمله کند شدن روند پرداخت تسهیلات به بنگاه‌های اقتصادی و حل مشکل بدهی این بنگاه‌ها اشاره شده است.

* گزارش: اقرار نقدینگی به اقتصاد بی‌انضباط»، بهاره صفاری اصفهانی/ ص 11

نگارنده به مشکل نقدینگی در اقتصاد کشور اشاره دارد و معتقد است سیاست‌های مالی دولت بسط بی‌سابقه نقدینگی را محور قرار داده است. در این گزارش ناهمخوانی سیاست‌های پولی و مالی و فقدان استقلال بانک مرکزی از چالش‌های مدیریت نقدینگی عنوان شده است. نویسنده بر این باور است که دولت باید جلوی فشارهای بخشی گرایانه وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی‌اش را بگیرد.

* اخبار

- شهرداری‌ها در قبال تخفیف 50 درصدی عوارض ساخت و ساز به اقشار آسیب‌پذیر جامعه از محل اعتبارات عمومی کشور یارانه دریافت خواهند کرد.

- نایب رئیس شورای شهر تهران گفت: احداث مونوریل توسط دولت و بدون مجوز شورای شهر تهران نشدنی است.

- محمدتقی مصباح یزدی گفت: موضوع گفتگوی تمدن‌ها پشتوانه منطقی ندارد.

- بکارگیری روش جدید ایران خودرو برای پرداخت سود سهامداران به علت اطاله زمان پرداخت زمینه اعتراض سهامداران را به وجود آورده است.

* پیام مردمی

- امکانات مدارس غیرانتفاعی به‌هیچ‌وجه با مدارس دولتی قابل مقایسه نیست.

- برخی از زیان‌دیدگان پرونده کلاهبرداری شرکت سازنده مسکن ارکیده نتوانسته‌اند قولنامه‌های بنگاهی خود را به ثبت‌ برسانند و از دریافت خسارت محروم مانده‌اند.

دنیای اقتصاد

 

1) «معامله بزرگ» امروز تکرار می‌شود؛ طلسم‌شکنی به جای رکوردشکنی

2) تحلیل عسگر اولادی از لایحه اجرای اصل 44؛ مصوبه دردسرساز

3) قوه قضائیه: موسویان تبرئه شد

4) تغییر دیدگاه مجلس در خصوص دائمی‌سازی تبصره‌های بودجه

* عنوان نخست دنیای اقتصاد به عرضه مجدد سهام فولاد مبارکه در بورس اختصاص دارد. قرار است امروز مجدداً 20 درصد سهام این شرکت در 4 بلوک 5 درصدی در بورس عرضه شود.

* عنوان دیگر صفحه اول این روزنامه، انتقاد اسدا... عسگر اولادی از لایحه اجرای سیاست‌های اصل 44 است که در قالب گفتگویی با دنیای اقتصاد صورت گرفته است. عضو اتاق بازرگانی اظهار داشته که در لایحه مزبور، ماده‌های متعددی وجود دارند که در تقابل با یکدیگرند و این مصوبه اساساً فاقد توانایی برای اجرای سیاست‌های اصل 44 است.

* سرمقاله: «مبانی کار کارشناسی کدامند؟»، دکتر محمدمهدی بهکیش/ ص 1

نویسنده با برشمردن ویژگی‌های تعاریف کارشناس و کار کارشناسی، از بی‌توجهی دولت به دیدگاه‌های کارشناسی در زمینه‌های نقدینگی و ارائه تسهیلات به بنگاه‌های زودبازده انتقاد می‌کند. به باور وی رشد نرخ تورم در سال جاری و تبدیل بیکاران به بیکاران بدهکار با سیاست توسعه بنگاه‌های زودبازده، نادرست بودن برنامه دولت و صحیح بودن نظرات کارشناسی را مشخص کرده، اما متأسفانه دولت به هنگام اتخاذ برنامه‌های خود، توجهی به نظرات کارشناسی نداشته و اکنون مشکلات اقتصادی کشور بر اثر این تصمیمات، بیشتر شده است.

* گفتگو: «عواقب خطرناک نگاه پروژه‌ای به اقتصاد کشور»، گفتگو با قالیباف/ ص 30

در بخش دوم مصاحبه شهردار تهران با دنیای اقتصاد، وی این بحث را که عده‌ای مانع کار دولت می‌شوند را رد کرده و گفته اگر دولت توانایی برداشتن موانع را ندارد، نشان‌دهنده ناتوانی او است و مردم نباید هزینه ناتوانی دولت را بپردازند و من فکر می‌کنم بخش عمده‌ای از مشکلات فعلی، به فقدان انسجام فکری و اجرایی در مجموعه دولت برمی‌گردد.


 

سرمایه

 

1) در نامه‌ای به رئیس‌جمهوری مطرح شد؛ نگرانی وزیر کار از واردات بی‌رویه کالا

2) بازار مبل ایران در انحصار چین

3) ارزیابی کارشناسان از سخنان معاون اول رئیس‌جمهوری؛ برنامه‌های توسعه به تأیید مقامات ارشد نظام رسیده است

4) موسویان از اتهام جاسوسی تبرئه شد

* این روزنامه منتقد، در تیتر نخست امروز خود، انتقاد وزیر کار از واردات بی‌رویه کالا را نشان‌دهنده وجود دیدگاههای  انتقادی در درون دولت نسبت به سیاست وارداتی آن می‌داند. به نوشته سرمایه، دولت به علت آنکه امسال با کسری بودجه 12 میلیارد دلاری مواجه است، با کاهش تعرفه کالاهای وارداتی سعی در رفع این کسری را دارد که این مسأله رشد واردات کالاهای مصرفی را به دنبال داشته است.

* روزنامه سرمایه در عنوان دیگری از صفحه اول خود در گفتگو با مسعود نیلی و هادی حق‌شناس به ارزیابی سخنان معاون اول رئیس‌جمهوری درباره سکولار بودن برخی تدوین‌کنندگان برنامه‌های توسعه پرداخته است. این روزنامه معتقد است پرویز داوودی به طیفی از اقتصاددانان تعلق دارد که اختلاف دیدگاهی اساسی با طیف تدوین‌کنندگان برنامه‌های توسعه دارد. در حالی که نیلی از اظهارات داوودی ابراز تعجب کرده، هادی حق‌شناس گفته که چون سیاستهای کلی برنامه‌های توسعه به تأیید مقام معظم رهبری رسیده، اظهارات داوودی، شخصی است.

* سرمقاله: «واردات زمینه‌ساز واردات»، محمدقلی یوسفی/ص1

نویسنده معتقد است واردات بی‌رویه کالاهای مصرفی در سالهای اخیر به نوبه خود موجب تشدید واردات در آینده خواهد شد و این پدیده به تولید داخلی، ضربه می‌زند. وی سپس به شعارهای عدالت‌محوری، کنترل قیمت و کاهش تورم دولت اشاره می‌کند و می‌افزاید: چون تولید داخلی، تکافوی برقراری این شعارها را نمی‌کند، دولت مجبور به واردات بی‌رویه برای تحقق شعارهای خویش شده و تصمیمات زودگذر و روزمره را به سیاستهای بلندمدت ترجیح داده است.

* اخبار

- آمارهای رسمی حاکی از آن است که 50 درصد مکملهای ورزشی و غذایی از طریق قاچاق وارد کشور می‌شود.

- گمرک چین اعلام کرد صادرات فولاد این کشور به ایران در 7 ماهه نخست سال 2007 با  افزایش 22 برابری به 3/2 میلیون تن رسیده است.

جام جم

 

1) افزایش تخلفات رانندگی زنان

2) سیگار، بزرگترین کالای وارداتی مناطق آزاد

3) مشکلات جنسی، علت 50 درصد طلاق‌ها

4) تکذیب کاهش سهمیه‌ بنزین خودروهای دوگانه‌سوز

* این روزنامه با استناد به سخنان محمد رویانیان رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی که از افزایش تخلفات رانندگی زنان سخن گفته بود، تیتر نخست خود را به این موضوع اختصاص داده و از اینکه رفتارهای پرخطر و تعدد تخلفات در این قشر رو به ازدیاد گذاشته، اظهار تأسف کرده است.

* در تیتر دوم این روزنامه که چکیده‌ای از گزارش اقتصادی صفحه 4 این روزنامه است، با اشاره به اهداف ایجاد مناطق آزاد تجاری در کشور، با توجه به آمارها اینگونه تفسیر کرده است که مناطق آزاد از اهداف تشکیل خود فاصله گرفته و اکنون سیگار در رأس کالاهای وارداتی این مناطق است.

* در یکی دیگر از موضوعات صفحه اول این روزنامه، همچون برخی روزهای دیگر، از بی‌توجهی پیرامون مشکلات جنسی انتقاد کرده و نوشته است که بیش از 50 درصد طلاق‌ها به علت اختلالات جنسی است.

* گزارش: «ساماندهی شهریه دانشگاه‌ها. خداحافظ تا سال آینده»/ ص 17

در این گزارش با اشاره به اینکه مرکز پژوهش‌های مجلس اعلام کرده که 75 درصد دانشجویان دانشگاه‌های دولتی شهریه پرداخت می‌کنند و در کنار آن نیز دانشجویان دانشگاه آزاد و... نیز مجبور به پرداخت شهریه هستند، یادآور شده که رویای ساماندهی شهریه دانشگاه‌ها حداقل تا سال آینده تحقق نمی‌یابد و به رویای اقدام انقلابی علیه شهریه دانشگاه آزاد پیوست تا همه چیز در حد وعده و وعید بماند.

* پیام مردمی

- سمند ایران خودرو به جای لاستیک خارجی از لاستیک داخلی استفاده کرده و مدت گارانتی هم از 36 به 18 ماه تقلیل یافته است.

 

مردم سالاری

 

1) خاویر سولانا توصیه کرد: استفاده از فرصت‌های گزارش البرادعی

2) همزمان با برگزاری کنفرانس آناپولیس صورت گرفت؛ ادامه حملات جنگنده‌های اسرائیلی در نوار غزه

3) موسویان از اتهام جاسوسی تبرئه شد

* یادداشت: «چرا دولتمردان به مجلس پاسخ نمی‌دهند؟»، مهدی عباسی/ ص 2

نگارنده موضوع عدم پاسخگویی وزرا به سؤالات و تذکرات نمایندگان مجلس را برای یادداشت خود انتخاب نموده و علت عدم این پاسخگویی‌ها را، تعامل بیش از اندازه سران مجلس هفتم با دولت نهم عنوان کرده است و مقصر اصلی را خود مجلس می‌داند، چرا که برخوردی مستقل در جایگاه قوه مقننه نداشته است و دولتمردان جدید به وزیران غیرپاسخگو تبدیل شده‌اند.

* یادداشت: «چرا روحانی لحنی پر از شماتت داشت؟»/ص 8

این روزنامه در یادداشتی پیرامون سخنرانی حسن روحانی در همایش صنعتگران جوان که وی با لحنی تند دولت را مورد خطاب قرار داده، آورده که جان کلام روحانی این است که دولت از طریق پروژه قدیمی دشمن‌سازی به توجیه عملکرد و در واقع فرافکنی مشکلات و سوءمدیریت‌های خود نپردازد. این یادداشت اضافه می‌کند که اصولاً‌ دولت نهم ذاتاً چالش‌طلب است و جز این نمی‌تواند انجام دهد. وی در پایان این یادداشت آورده است که دولت نهم هرجا که بخواهد منتقدین خود را بترساند، با اتصال خود به مقام معظم رهبری، آنها را منکوب می‌کند و به عبارتی از حساب رهبری به نفع خود برداشت می‌نماید.

* یادداشت: «احمدی‌نژاد منتقد منصف دولت فرانسه»، آرش محبی/ ص 16

نویسنده با اشاره به سخنان دکتر احمدی‌نژاد درباره علاقه وافر مردم فرانسه به ملت ایران و عدم پایبندی نیکولا سارکوزی به شعارهای انتخاباتی‌اش، چند نکته را به عنوان نتیجه‌گیری یادآور شده، اول اینکه احمدی‌نژاد معتقد به نقد رئیس‌جمهوری است که برخلاف شعارهایش عمل کند و مشاوران حق اتهام کودتا را به مطبوعات ندارند، دوم اینکه رئیس‌جمهور معتقدند که دروغ بد است و شعارهای توخالی باعث رفع اعتماد مردم از مسئولان می‌شود سوم اینکه ملت فرانسه به خاطر حضور نشریات منتقد از تمام پرونده هسته‌ای ایران آگاهند که کسی را انتخاب کرده‌اند تا از حقوق ملت ایران دفاع کند. چهارم اینکه مردم هم می‌توانند در انتخابات اشتباه کنند و به کسی رأی بدهند که به شعارهایش عمل نکند و به جای پول نفت،  تورم دو رقمی بر سر سفره‌ها بیاورد. پنجم اینکه اگر سارکوزی به خاطر شعار دفاع از حقوق ملت ایران رأی آورده حتماً‌ کشور فرانسه دارای کمترین مشکلات است که بحث ایران جایگاهی بالا در آن جامعه دارد و آخر اینکه رئیس‌جمهور نباید منتظر جایزه «منتقد منصف» سال از سوی دولت فرانسه باشد.

* «الو‌ آقای رئیس‌جمهور ....» /ص8

آقای رئیس‌جمهور، آیا طرح یا لایحه فروش خانه‌های سازمانی به نوعی دور زدن نیست؟ آیا افراد نیازمند در همان سازمان‌ها وجود ندارند؟

* پیام مردمی

- ظاهراً افزایش یا کاهش قیمت جهانی نفت بر روی قشر ضعیف جامعه هیچ تأثیری ندارد.

- در دو ماه اخیر، قیمت حبوبات افزایش یافته است. مگر این ماده غذایی از خارج وارد می‌شود که قیمت آن تغییر می‌کند؟

- مسئولان به فکر کاهش قیمت گوشت قرمز در کشور باشند.

 

سایر روزنامه ها

کاروکارگر

* یادداشت: «ارشاد الجاهل و تذکره‌الغافل»، سجاد علوی/ ص 1

برای نویسنده این سؤال پیش آمده است که چطور موسویان از اتهامات خود تبرئه می‌شود در حالی که قبلاً از سوی وزیر اطلاعات و کسی که سال‌ها ریاست دادگاه ویژه روحانیت را به عنوان قاضی برجسته بر عهده داشته جرم وی «محرز» اعلام شده بود؟ وی دخالت‌های سیاسیون را در این پرونده امنیتی ناقض رسیدگی دقیق می‌داند و معتقد است مصلحت کلان نظام، فدای مصلحت‌های خرد شبهه‌ناک شده است.

* گزارش: «کارگران توان چانه‌زنی را از دست می‌دهند»/ ص 1

خبرگزاری ایسنا در نشستی با حضور علیرضا حیدری کارشناس و فعال کارگری و فیضی چکاب، حقوقدان و عضو هیأت علمی دانشگاه علامه به بررسی پیش‌نویس اصلاح قانون کار پرداخته است. در این نشست اشکالات زیر به پیش‌نویس اصلاح قانون کار گرفته شده است:

- محروم شدن کارگر از حقوق ابتدایی خود به علت نرخ 2 رقمی بیکاری و نیروی کار زیاد

- شیوع قراردادهای 29 روزه

- امکان اخراج‌های گسترده در کارخانه‌های بزرگ در پی تبصره 2 بند 21

- ماده 24 در مورد واریز کردن پول کارگر تحت عنوان سنوات به صورت ماهانه

- مواد 131 و 137 که ریشه تشکلات مستقل آزاد کارگری را می‌زند

- ماده 27 درباره اخراج کارگران و ماده 41 نیز در مورد دستمزد این قشر مورد انتقاد حیدری قرار گرفته است

- لازم به ذکر است که وزارت کار، به‌رغم دعوت ایسنا نماینده‌ای در این نشست نداشته است.

 

توسعه

* یادداشت: «از قهوه‌خانه تا اتاق بازرگانی معدن»/ ص 1

نویسنده در این یادداشت به جایگاه اتاق بازرگانی در نگاه گذشته و حال وزیر بازرگانی توجه می‌کند. که قبلاً اتاق بازرگانی را قهوه‌خانه توصیف کرده بود، در حال حاضر معتقد است به جای تقابل و انتقادهای بی‌منطق باید برنامه‌های اقتصادی را با تعامل بیشتر تدوین کنیم. وی در پایان در مقابل درخواست حمایت اتاق‌های بازرگانی از دولت، ارائه برنامه‌ریزی را به عنوان انتظار دولت از این اتاق‌ها مطرح می‌کند.

 

جوان

* گزارش: «مشترک آزاری به جای مشتری‌مداری در اپراتورهای تلفن همراه»/ ص 1

نویسنده در این گزارش به اشکالات و معضلات مشترکین اپراتول اول(دولتی)، دوم (ایرانسل) و تلفن همراه اعتباری(تالیا) پرداخته است. از مشکلات اپراتور اول می‌توان به قطع شدن‌های بی‌موقع در خیابان‌ها، واگذاری با تأخیر سیم‌کارت‌های اعتباری دولتی تا مرز 3 ماه و سوزاندن و از رده خارج کردن سیم‌کارت بدون اطلاع قبلی نام برد. مسدود بودن سرویس ارسال صورت و تصویر، قطعی‌های مکرر، عدم پوشش کافی و پیامک‌های ناخواسته نیز از معضلات ایرانسل است. آنتن‌دهی در مراکز اصلی استان‌ها و عدم کاهش تعرفه را نیز می‌توان از ایرادات تالیا عنوان نمود.

 

قدس

* گزارش: «بخش خصوصی جادوگری نمی‌داند»، محمد هرندی/ ص 8

بنابراین گزارش اظهارات بابک افقهی، مشاور وزیر بازرگانی که معاونت سازمان توسعه تجارت را نیز بر عهده دارد در مورد ناتوانی بخش خصوصی، واکنش‌های متفاوتی را از سوی کارشناسان داشته و آورده وقتی یک مدیر دولتی از بخش خصوصی انتقاد می‌کند قابل تأمل است چرا که بخش اعظم ضعف بخش خصوصی در توسعه صادرات متوجه عملکرد بخش دولتی است. به ادعای کارشناسان، دولت ناظر و سیاستگذار و مجری خوبی نیست. و دولت باید موانعی را که خود پیش روی صادرکندگان بخش خصوصی قرار داده، رفع کند. به گفته این کارشناسان هر دو بخش دولتی و خصوصی نیازمند تحول و تغییرات اساسی هستند.

 

خراسان

* گزارش: «لایحه ساماندهی عرضه و تولید مسکن قیمت‌ها را کاهش نمی‌دهد»، مریم خدیوی/ ص 5

نویسنده ضمن اشاره به برخی محتویات این لایحه به نقل از برخی کارشناسان به بیان برخی انتقادات وارد بر آن پرداخته است و از قول کاویانی رئیس کمیته مسکن مجلس می‌نویسد این لایحه می‌تواند برای رفع مشکل مسکن مفید باشد اما نمی‌تواند قیمت مسکن را پایین بیاورد بلکه حداکثر از افزایش قیمت جلوگیری می‌کند. همچنین نگارنده به انعکاس اظهارات کامیار بیات ماکو عضو هیأت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور مبنی بر اینکه این لایحه به همه موارد توجه کرده اما به شرایط اجرای آن اشاره نشده است می‌پردازد. همچنین نویسنده به مسائلی از جمله عوامل رشد قیمت مسکن و راهکار کنترل آن، تأثیر سوداگری و دلالی در قیمت زمین، تأثیر لایحه مذکور در متعادل کردن قیمت و اشاره به غفلت از تدوین یک نظام مالیاتی برای کنترل سوداگری در بازار مسکن به عنوان یک نقیصه بزرگ این لایحه توجه می‌کند.

 

صدای عدالت

* سرمقاله: «بر دولت مبارک باد»، مسعود بهنود/ ص 1

نگارنده با اشاره به سخنان آقای داود احمدی‌نژاد درباره تلاش‌های موفقیت‌آمیز دولت نهم در عرصه تهاجم فرهنگی، آورده که فیلترینگ سایت‌ها، توقیف نشریات مخالف و ایجاد بیکاری وسیع در آنها، ممانعت از فعالیت‌های مدنی که توهم فعالیت فرهنگی دارند از دید نزدیک‌ترین فرد به رئیس‌ دولت، پروژه موفق به حساب می‌آید چرا که تا زمانی که کسانی محدودیت‌های اطلاع‌رسانی را به بهانه تهاجم فرهنگی شکل می‌دهند و مهار آزادی بیان را به حساب موفقیت خود در مهار تهاجم فرهنگی می‌دانند، در بر همین پاشنه می‌چرخد و هر چه کنند در برابر یک ربع ساعت از یک برنامه رادیویی آسیب‌پذیرند. وی در پایان آورده که بهتر است به تجره‌های بشری با دید عبرت بنگریم، اما عجب است که این را هم مانند تورم نمی‌فهمند تا زمانی که مانند آواری فرو افتد.

* یادداشت: «سود سهام عدالت چگونه و از کجا؟»/ ص 2

نویسنده با اشاره به آمار و ارقام تعداد سهامداران سهام عدالت و سود تعلق گرفته و نیز وضعیت بازار بورس، پرسیده که سود سهام عدالت چگونه و از کجا تأمین شده است؟ چون که سهامداران اجازه فروش سهام خود را هم ندارند، در مورد ارزش اضافی قیمت سهامشان نیز نمی‌توان ارزشگذاری کرد. وی اعتقاد دارد که باید به این پرسش مقاله پاسخ داده شود تا این گمان که محل پرداخت سود از صندوق ذخیره ارزی است، برطرف شود زیرا که اگر بنابر این بود، دیگر نیازی به اجرای این طرح نبود و با بهسازی و تکمیل سازوکارهای معمول می‌شد که این کار را انجام داده اما اگر منظور اجرای سیاست‌های اصل 44 باید گفت که این طرح انطباق چندانی با این سیاست‌ها ندارد و منجر به کارایی اقتصاد نمی‌شود و دولت سال‌های آتی باید از کیسه نفت خرج سهام عدالت کند.

 

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد